Iguman Dimitrije Plećević

Архимандрит Димитрије (Плећевић)

Архимандрит Димитрије (Плећевић): Манастир Тумане, има дубоку духовну везу са Митрополијом црногорско-приморском благодарећи блаженопочившем Митрополиту Амфилохију

Архимандрит Димитрије (Плећевић) игуман манастира Тумане најавио је и позвао на велики догађај који ће се одржати у овој Светињи 5. јуна 2022. године. Ријеч је о пресвлачењу моштију Светог Зосиме Туманског.

 

“Позивам све вјернике којима Тумане лежи у срцу да дођу тог дана и да са братијом туманском подијеле радост овог сабрања“- казао је отац Димитрије.

Тумански игуман је са слушаоцима Радија ,,Светигора“ подијелио радост поводом избора некадашњег туманског сабрата оца Петра (Богдановића) за викарног Епископа Топличког.

Протосинђел Петар Богдановић

Достојан изабрани Владика Топлички Петар (Богдановић).

Братство манастира Тумане снимило је и свој први музички диск духовних пјесама под називом ,,Молитва монаха“, који ће бити доступан јавности од 1. јуна у манастирској продавници. Благодарећи оцу Димитрију у оквиру овог разговора премијерно можете чути и пјесму са овог албума која носи назив “Анђелу чувару“.

Manastir Tumane“Заиста ништа тако не узвисује и не крилати душу као сагласно појање. Дух Свети је учио народ како да пјева и да се радује како би Господ кроз нашу пјесму примио наше молитве и подарио нам благодат“- казао је Архимандрит Димитрије Тумански.

Отац Димитрије је подсјетио и на дубоке духовне везе које манастир Тумане, који у народу зову Ђердапски Острог, има са нашом Митрополијом црногорско-приморском благодарећи блаженопочившем Митрополиту Амфилохију.