Otac Sava Janjić

Arhimandrit Sava Janjić: Neodgovorno ponašanje pojedinaca koji dolaze na KiM nanosi štetu našem narodu

Navodno svešteno lice koje je prema video klipu objavljenom na društvenim mrežama išlo na Košare ovih dana nema nikakve veze sa Eparhijom raško-prizrenskom. Naša Eparhija se ograđuje od svake aktivnosti koja na bilo koji način ugrožava odnose među etničkim i verskim zajednicama. Za sve naše postradale redovno se molimo u hramovima, a posebno za mladost koja je izginula u vihoru rata.

Neodgovorno ponašanje pojedinaca koji dolaze na Kosovo i Metohiju samo da bi snimali senzacionalističke video materijale, nanosi štetu pre svega našem narodu koji je ovde ostao da živi. Iskreno se nadamo da nam oni koji već ne mogu pružiti pomoć, makar ne odmažu neodgovornim ponašanjem.

Mediji koji daju pažnju ovom fejsbuk-egzibicionizmu pojedinaca, koji nemaju osećaja za druge, jednako su neodgovorni. Srbi koji su ostali na KIM 20 godina plaćaju cenu ‘herojstva’ onih, ne koji su sami postradali braneći svoje ili hrabro ostali na svojim ognjištima, već onih koji su nanosili patnju drugima, a potom pobegli i proglasili pobedu.

Izvor: facebook