Otac Slobodan Jokic

Besjeda oca Slobodana Jokića u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću

Ime: 18.11.2018. OTAC BOBAN JOKIC; Opis: Besjeda oca Slobodana Jokića u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću Tip: audio/mpeg

U 25. nedjelju po Duhovima, 18. novembra 2018, sveta Liturgija je služena u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Liturgiju je služilo nikšićko sveštenstvo, a sabranim vjernicima riječima pastirske besjede obratio se protojerej-stavrofor Slobodan Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki. On je tumačeći današnje sveto Jevanđelje, kazao da smo stvoreni za vječnost, zbog vječnosti postojimo, jer nas je Bog sazdao da budemo neprolazna bića. Kakva je to ljepota i milost Božja da ne bude nikada da nećemo postojati!

„Zbog toga je vječnost naš imperativ, naša zapovijest da je živimo u ljubavi, sa Gospodom, jer može biti i ona vječnost da nećemo biti sa Gospodom i sa bližnjima, gdje će biti tama, gdje nema ljubavi. Ali, mi se, ovdje i sada, trudimo da zadobijemo da živimo u svjetlosti i u ljubavi, da živimo sa Gospodom ovdje i sada, a onda da to naše življenje pređe na življenje na Nebesima“, kazao je, između ostalog, u svojoj besjedi sveštenik Jokić.