Бијело Поље

Бијело Поље: Већ три мјесеца свака недјеља у Црној Гори је недјеља православља

Име: 09. 03. 2020 Litija Bijelo Polje; Опис: Већ три мјесеца свака недјеља у Црној Гори је недјеља православља Тип: audio/mpeg

У Саборној Петровој цркви у Бијелом Пољу, синоћ је служен је Молебан Пресветој Богородици. Вјерни народ Бијелог Поља имао је, благодарећи оцу Владиславу игуману манастира Блишкова, благослов да цјелива копију чудотворне иконе Мајке Божије Јерусалимске.

Након Молебна улицама овог града кренула је торжествена свенародна литија у славу Божију и побједе светих икона, у одбрану светиња и вјере православне, у којој је ношена икона Богородице Јерусалимске, до храма Светог Николе у Никољцу.

Вјерницима се бесједом овом приликом обратио отац Милосав Јовановић, парох бјелопољски, који је најприје честитао сабранима Недјељу православља која значи побједу Цркве Божије и Христову побједу над свим јересима и недаћама које су Цркву сналазиле.

“Црква и православље и цијели свијет, већ три мјесеца, памте догађај да је у маленој Црној Гори, која брани велике светиње, од краја децембра прошле године сваки дан и свака недјеља Недјеља православља.