Boris Malagurski

Boris Malagurski govori o svom filmu “Kosovo-momenat u civilizaciji”

Emisija “Pod znakom pitanja” Radija “Slovo ljubve” u kojoj gost Boris Malagurski govori o svom filmu “Kosovo-momenat u civilizaciji”

Film “Kosovo – moment u civilizaciji“ , autora Borisa Malagurskog, režisera, producenta, aktiviste i novinara, koji govori o ugroženosti i uništavanju naših svetinja na Kosovu i Metohiji biće premijerno prikazan u petak, 22. septembra, u 20 časova na Svetosavskom platou.

Gostujući u emisiji „Pod znakom pitanja“, Radija “Slovo ljubve” Malagurski je podsjetio da je ceo svijet dužan da zaštiti naše svetinje na Kosovu i Metohiji, jer Albanci hoće da ih pretvore u „mrtve turističke atrakcije“. Film je prikazan do sada samo u Parizu i izazvao je burne reakcije albanske javnosti i tzv. kosovske vlasti koje su najoštrije osudile film, a autor filma svakodnevno dobija pretnje smrću.

Pred svjetsku premijeru filma „Kosovo – moment u civilizaciji“ u Parizu, a iščekujući beogradsku na Svetosavskom platou, autor Boris Malagurski, režiser, producent, aktivista i novinar, podseća da je ceo svet dužan da zaštiti naše svetinje na Kosovu i Metohiji, jer Albanci hoće da ih pretvore u „mrtve turističke atrakcije“. Iako film još uvek nije prikazan, već samo trejler koji ga najavljuje, naš gost kaže da je dobio niz pretnji smrću. „Ne plašim se, navikao sam na zastrašivanja svake vrste, ali nije mi svejedno“, ističe Malagurski koji izražava najiskrenije divljenje prema monasima i preostalim Srbima u južnoj pokrajini.

Na tonskom zapisu emisije blagodarimo Radiju “Slovo ljubve”.