Maksim Naslovna

Božanstvena liturgija uz odar Episkopa Atanasija

Ime: 06.03.2020 Trebinje Besjeda Vladika maksim; Opis: Božanstvena liturgija uz odar Episkopa Atanasija Tip: audio/mpeg

Ispred Sabornog hrama u Trebinju, jutros od 8.30, služi se Jutrenje i opijelo upokojenom umirovljenom Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Atanasiju.

 

Sabranjem načalstvuje Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit dabro-bosanski Hrizostom, uz sasluženje Episkopa: žičkog Justina, diseldorfskog i njemačkog Grigorija, budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, zapadnoameričkog Maksima, niškog Arsenija, buenosajreski i južnocentralnoamerički Kirila, dioklijskog Metodija i Episkopa zahumsko-hercegovačkig i primorskog Dimitrija, kao i mnogobrojnog sveštenstva i vjernog naroda Crkve Božije.

Poslije odsluženog Jutrenja i opijela upokojenom umirovljenom Episkopu Atanasiju, pred trebinjskim Sabornim hramom, od 10.00 časova, služena je Božanstvena liturgija.

Sabranjem je načalstvovao Njegovo preosveštenstvo Mitropolit dabro-bosanski Hrizostom, uz sasluženje više Episkopa, koji su sasluživali i tokom Jutrenja sa opijelom, a kojima su se na Liturgiji pridružili i Episkopi pakračko-slavonski Jovan i mileševski Atanasije.

U Sabranju učestvuje i brojno sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod, među kojima i predstavnici država, gradova i opština.

Po čitanju evanđeoskog začala besjedio je Episkop zpadnoamerički Maksim.