Sep 2019 Arhijerejska Liturgija I Pomen Laviniki Jovovic 2

Четрдесетодневни помен протиници Лавиники Јововић

Име: 20.09.2019 Parastos protinici Lavinki Jovovic; Опис: Четрдесетодневни помен протиници Лавиники Јововић Тип: audio/mpeg

У уторак 17. септембра 2019, навршило се четрдесет дана од упокојења протинице Лавинике Јововић, супруге протојереја-ставрофора Велимира Јововића из Никшића.

Sep 2019 Arhijerejska Liturgija I Pomen Laviniki Jovovic 10Тим поводом у манастиру Косијерево, гдје почивају земни остаци протинице Лавинике, служена је Света Архијерејска Литургија и помен за покој њене душе.

Евхаристијским сабрањем предстојао је Његово Преосвештенство Епископ диоклијски Г. Методије са бројним свештенством и монаштвом.

Послије прочитаног еванђелског зачала ријечима поуке обратио се протојереј-ставрофор Дражен Тупањанин, истакавши да хришћани живе за вјечност, а то је својим примјером честита Лавиника свједочила свима нама.

Sep 2019 Arhijerejska Liturgija I Pomen Laviniki Jovovic 12По одслуженом парастосу архипастирском бесједом сабранима се обратио Преосвештени Епископ Методије, који је говорио о Лавиникином ходу за Христом и њеном одласку вољеном Господу.

На крају се ријечима захвалности окупљенима и свима који су, на било који начин, помагали и помажу породицу покојне Лавинике, обратио прота Велимир Јововић.

Благословено окупљање у Косијеревској светињи завршено је трпезом љубави у манастирској трпезарији.