Црква Свете Недјеље у Јошици прославила храмовну славу

Црква Свете Недјеље у Јошици прославила храмовну славу

У уторак 20. јула 2021. године, када наша света Црква прославља Светог Тому Малеина и Св. великомученицу Недјељу, у храму ове дивне Божије угодинце у Јошици прослављена је храмовна слава.

Иако се у Боки которској, посебно прославља Сабор ове дивне Божије угоднице, сваке прве недјеље мјесеца августа, по ријечима домаћина, пароха јереја Небојше Вуловића, данашњи празник је почетак прославе Свете Недјеље у Јошици који ће се крунисати 1. августа саборном Литургијом.

Светом литургијом началствовао је умировљени парох бјељско-крушевички пречасни протојереј-ставрофор отац Предраг Видаковић, дугогодишњи свештенослужитељ овог светог храма, уз саслужење протојереја Гојка Мрачевића и јереја: Илије Мотике, Небојше Вуловића и Драгана Видаковића, као и ђакона Горана Глушца (епархија сремска) и ђакон Јован Васић.

Након Свете литургије, вјерном народу се обратио отац Предраг истакавши да је ова древна и дивна светиња одувек у своје крило примала све који се кају, који моле за милост и спасење Свету Недјељу, а која је у последње дане поново васкрснула, трудом и залагањем њеног пароха оца Небојше, који се непрестано моли за здравље и спасење свих који у овом храму траже милост и спасење у овом храму, али и за обнову ове светиње.

Након Литургије, уприличена је трпеза љубави у порти храма, под хладом високих чемпреса.

Вјероучитељ Јовица Вукасовић
Фотографије: Марија Видаковић