Rts

Danas  se navršava 20 godina od NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije

Ime: 23.04.2019 -Goran cetkovic 20 godina od bombardovanaj RTS-a; Opis: Danas  se navršava 20 godina od NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije Tip: audio/mpeg

Danas  se navršava 20 godina od NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije, kada je poginulo 16 radnika RTS. To je bio prvi slučaj da je medijska kuća proglašena legitimnim vojnim ciljem. Tom prilikom u BEogradu se održava Međunarodna konferenciju pod nazivom „Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima“kojom je prethodila komemoracija kod spomenika poginulim radnicima RTS.

Međunarodna organizacija za ljudska prava „Hjuman rajts voč“ 2000. godine je saopštila da nije bilo opravdanja za bombardovanje televizije.

Povodom međunarodne konferencije razgovarali smo sa predsjednikom udruženja novinara Crne Gore g.Goranom Ćetkovićem koji je za slušaoce našeg radia govorio o samom bombardovanju zgrade RTS-a 1999godine, izvještavanju tadašnjih mas medija kao i o problemima sa kojima se danas novinari susreću kako kod nas tako i širom svijeta.