Дани Светог Јована Владимира

Дани Светог Јована Владимира

Православна црквена општина Бар и ове године организује традиционалну манифестацију „Дани Светог Јована Владимира“ од 31. маја до 4. јуна, која ће ове године због епидемилошке ситуације имати само молитвени катактер.

У недјељу, 31. маја, служиће се Света литургија на остацима манастира Пречиста крајинска у Остросу, са почетком у 9 часова. Полазак путничким аутомобилима испред Саборног храма Светог Јована Владимира у 7 часова.

На остацима храма из 6. вијека на Тополици, тзв. барском триконхосу у понедјељак, 1. јуна, Света литургија ће се служити у 8 часова.

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће у сриједу, 3. јуна,  Свету архијерејску литургију на остацима манастира Пресвете Богородице на Ратцу, са почетком у 9 часова.

На празник Светог Јована Владимира, 4. јуна у Саборном храму Светог Јована Владимира Света литургија ће се служити у 9 часова а у 18 часова Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством служиће молебан.