04. 01.2022 Danica Crnogorcevic 1

 Danica Crnogorčević u susret Božiću: “Vezak je vezla Djeva Marija“

Ime: 04. 01.2022-Danica Crnogorcevic; Opis:  Danica Crnogorčević u susret Božiću snimila spot i pjesmu ,,Vezak je vezla Djeva Marija“ Tip: audio/mpeg

Danica Crnogorčević u susret Božiću snimila spot i pjesmu ,,Vezak je vezla Djeva Marija“ a 8. januara će u Banja Luci premijerno izvesti svoju novu pjesmu sa ,,Beogradskim sindikatom“

 


U susret prazniku Roždestva Hristovog Danica Crnogorčević nas je opet obradovala divnom pjesmom i spotom za pjesmu ,,Vezak je vezla Djeva Marija“. Riječ je o drevnoj narodnoj pjesmi, čije porijeklo je iz Trakije, koja ima prizvuk grčkog podneblja, za koju se ne zna kompozitir niti tekstopisac.

,,Zahvaljujući producentu Aleksandru Đorđeviću iz Beograda koji je napravio prelijep aranžman pjesma je snimljena u crkvi Svetog Đorđa pod Goricom u Podgorici u susret Božiću, koji svi sa radošću očekujemo. ,,Vezak je vezla Djeva Marija“ je naš poziv Hrišćanima da se, u ove predbožićne dane, više posvete molitvi i svojim korijenima.

Pjesmu je pripremila nedavno osnovana Fondacija ,,Veseli se srpski rode“ koju je pokrenuo moj suprug đakon Ivan Crnogorčević“- kazala je Danica Radiju ,,Svetigora“.

Pjesmu ,,Vezak je vezla Djeva Marija“ zajedno sa Danicom pjevaju i djevojke iz etno grupe ,,Gorica“ koju ona vodi. U ovom divnom spotu Danica se, zajedno sa pet djevojaka potrudila da prikaže mladost, ljepotu odlaska u crkvu, suštinu i ljepotu praznika Božića.
,,U moru svega i svačega što se danas nudi želim da predstavim mladim ljudima nešto drugačije. Vrlo je bitno da imamo što više etno izvođača i da utičemo na omladinu kako bi se vraćali svojim korijenima, Pravoslavlju, Božiću i ostalim našim praznicima“- kazala je Danica Crnogorčević koja na svakom koraku svojim izgledom i primjerom daje primjer mladim ženama, majkama, djevojkama kako jedna žena treba da izgleda i da se ponaša u crkvi.

,,Žena najprije treba da odlazi u crkvu, što sam i pokušala predstaviti u svom novom spotu snimljenom u crkvi Svetog Đorđa koja je naša velika i drevna Svetinja. Pokušale smo da dočaramo i na koji način žena treba da izgleda i da se ponaša u crkvi. Glave svih nas u spotu su pokrivene, što, po savjetu svetog apostola Pavla, predstavlja molitvu pred Gospodom kojom se izražava položaj žene u odnosu prema mužu. Žena mnogo ljepša izgleda sa maramom na glavi, odiše jednom skromnošću i stidom u ova vremena kada je toga sve manje i kada se žene trude da što više otkriju“- kaže Danica Crnogorčević.

Što se tiče planova Danica će, uz orkestar koji je prati, 9. januara na praznik Svetog Arhiđakona Stefana, održati veliki solistički koncert na Gradskom trgu u Trebinju povodom Dana Republike Srpske. Ovom prilikom je pozvala sve Trebinjce, i sve one koji su u mogućnosti, da dođu da zajedno proslave ovaj dan uz njenu divnu muziku. 8. januara u Banja Luci Danica će premijerno predstaviti svoju novu pjesmu koju je snimila sa grupom ,,Beogradski sindikat“ koju ćemo tog dana moći i da čujemo na Daničinom ju tjub kanalu, dok će 13. januara održati koncert u Banja Luci.

Slobodanka Grdinić