3

Дарко Мрваљевић, подофицир Војске Црне Горе, удаљен је недавно са дужности због тога што је учествовао у молитвеним скуповима

Име: 12.03.2020 razgovor sa anom mrvaljevic; Опис: Дарко Мрваљевић, подофицир Војске Црне Горе, удаљен је недавно са дужности због тога што је учествовао у молитвеним скуповима Тип: audio/mpeg

1Дарко Мрваљевић, подофицир Војске Црне Горе, удаљен је недавно са дужности због тога што је учествовао у молитвеним скуповима, који се, због тзв. Закона о слободи вјероисповјести, одржавају широм Црне Горе. У рјешењу стоји да је суспендован са дужности до окончања дисциплинског поступка због учествовања у литијама, односно због оглушења о наредбу да се не иде на литије као политичкe скупове.

Његова супруга, Ана Мрваљевић, у разговору за наш радио, наводи да је Дарко свој посао, 27 година, обављао часно и професионално, што потврђују и његове колеге.

2Она каже да је захвална Господу што је то учињено на правди Бога, те да није постојао никакав „разуман компромис“ на који је Дарко могао да пристане.

„Не видим да је ишта друго треба да уради сем што је урадио, тако да сам Богу захвална што је остао доследан својој вјери и Богу, што је најбитније нама, као хришћанима“, каже Ана Мрваљевић, која се у име породице захваљује Високопреосвећеном Митрополиту Амфилохију, Преосвећеном Епископу Јоаникију, никшићком свештенству и свим људима који их, ових дана, зову, изражавају бригу, нудећи помоћ Дарку и његовој породици.

Са Аном Мрваљевић разговорала је Сенка Чоловић Шумић.