Др Дејан Мараш 1

Др Дејан Мараш: “Косово је најскупље парче српске земље које не смијемо га препустити у руке свјетским отимачима”

Име: 28. 09.2021 DR DEJAN MARAS razgovor; Опис: Др Дејан Мараш Тип: audio/mpeg

Гост Радија “Светигора” био је др Дејан Мараш, кардиолог који већ двадесет година ради у Лондону

 

Са др Марашем разговарали смо о његовој посјети светињама Косова и Метохије, гдје је августа мјесеца боравио заједно са Његовим високопреосвештенством Митрополитом црногорско-приморским Г. Јоаникијем као гост Преосвећеног Епископа Рашко-призренског и косовско-метохијског Г. Теодосија.

Овом приликом др Мараш је подијелио 31. породици из јужне српке Покрајине новчнану помоћ сакупљену на хуманитарном Светосавском балу у Лондону.

Организатор Светосавског бала био је управо др Мараш који је изразио наду да ће ова хуманитарна акција постати традиционална.

Др Мараш је са нама подијелио своја сјећања на блаженог спомена Митрополита Амфилохија, кога је дочекао на Цетињу приликом његовог доласка на службу Цетињског Митрополита 90-их година, гдје је др Мараш у то вријеме радио као љекар у Болници Данило Први.

Убрзо га је Митрополит позвао да буде љекар цетиским богословцима и професорима. Од тада га веже пријатељство са блаженопочившим Митрополитом Амфилохијем, Митрополитом Јоаникијем, блаженог спомена оцем Момчилом Кривокапићем и другим свештеницима и вјерницима који су постављали темеље обнове наше Митрополије 90-их година сада већ прошлог вијека.

Др Мараш каже да је посјета Косову увијек потресна као и ти сусрети са нашим народом а посебно дјецом.

Косово је најскупље парче српске земље и не смијемо га препустити у руке свјетским отимачима“- каже др Мараш.