Vjernici Brane Svetinje Niksic

Др Душан Крцуновић на Агори о „Трансхуманизму из перспективе хришћанске антропологије“

Име: 64. Emisija Agora - Transhumanizam iz perspektive hriscanske antropologije; Опис: Трансхуманизму из перспективе хришћанске антропологије Тип: audio/mpeg

У емисији причамо о философији, хришћанству те појавама у савременом друштву са др Душаном Крцуновићем, професором на Филозофском факултету у Никшићу гдје предаје Философску антропологију и Модерну онтологију и вјежбе из Античке философије.

На Агори градимо мали азбучник духовне културе и животно важних савремених феномена.

Позивамо и вас драги слушаоци да нам се јавите на меил: agoraradiosvetigora@gmail.com и укључите се у теме о којима разговарамо.

Predavanje Prof. Dr Dusana Krcunovica 3У Свечаној сали Матице српске 25. новембра 2022. године, одржан је округли сто „Хуманизам, антихуманизам и постхуманизам”. Основна идеја за одржавања округлог стола је да стручњаци различитих провинијенција (филозофија, социологија, књижевност) из различитих углова анализирају појаву и домашај постхуманистичког дискурса, као и разматрање терминолошких дилема (постхуманизам, антихуманизам, трансхуманизам, метахуманизам), те његовог односа према хуманизму (дограђивање хуманизма, превладавање хуманизма, супротстављање хуманизму).

Рад округлог стола организован је у двије сесије. У првој сесији излагали су: Часлав Копривица, Јелица Вељовић, Александар Гајић, Душан Крцуновић, Зоран Чворовић, Љубиша Деспотовић и Вања Глишин, а у другој: Миша Ђурковић, Сава Дамјанов, Горан Радоњић, Виктор Радун и Слободан Владушић.

У овом издању емисије емитујемо излагање проф. др Душана Крцуновића на тему „Трансхуманизам из перспективе хришћанске антропологије“.