Duhovni Sabor U Tivtu

Duhovni sabor u Tivtu

Duhovni sabor „U svjetlosti Hristovog vaskrsenja – Bokelji Svetom Savi i Prevlačkim mučenicima“, posvećen spaljivanju moštiju Svetog Save na Vračaru i obretenju moštiju Prevlačkih mučenika, održaće se danas u Tivtu.

Duhovno sabranje pravoslavnih Bokelja počeće Svetom arhijerejskom liturgijom na Miholjskoj Prevlaci u 9 časova. Služiće Njegovo preosveštenstvo Episkop buenosajreski i centralno-južnoamerički g. Kirilo sa bokokotorskim sveštenstvom.

Mošti Prevlačkih mučenika biće prevezene brodom do obale Pine gdje će ih u 18 časova dočekati vjerni narod. Nakon litije ulicama grada, služiće se Večernje u Hramu Svetog Save.

Na 18. Saboru pravoslavnih horova Boke koji će se održati u Upravnoj zgradi kompanije „Adriatik Marinas“ – bivšem Domu vojske, s početkom u 20 časova nastupiće horovi Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ iz Kotora, „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Kumbora, „Roždestvo“ iz Bijele, „Evstatije Prevlački“ iz Budve, „Sveti Sava“ iz Herceg Novog, kao i dječji hor „Sveti prevlački mučenici“ iz Tivta. Njima će dirigovati Sanja Radović, Marijela Milanović, Novica Zečević, Mihailo Lazarević, prezviter Nebojša Vulović i Danijela Nikolić.

U programu će učestvovati Jovana Stanišić, etno- grupa,,Ćilibar“, vokalni sastav ,,Lira“, vokalni solista Dušan Tadić, a besjediće iguman manastira Podmaine, jeromonah Rafailo.

Ž.K.

Izvor: Dan