Vjernici Brane Svetinje Niksic

Душан Крцуновић на Агори: “Сусрет Митрополита Амфилохија са студентима је имао формативно и преображајно дејство, то је био сусрет грчке философије са хришћанском вјером “

Име: 26. Emisija Agora - Mitropolit- preobrazajno dejstvo na studente filosofije; Опис: Емисија-Агора Тип: audio/mpeg

У емисији причамо о философији, хришћанству те појавама у савременом друштву са доцентом др Душаном Крцуновићем, професором на Филозофском факултету у Никшићу гдје предаје Философску антропологију и Модерну онтологију и вјежбе из Античке философије.

На Агори градимо мали азбучник духовне културе и животно важних савремених феномена.

У овој емисији говоримо како је Митополит Амфилохије почетком 90- тих година ушао у живот  студената прве генерације на катедри  за философију Филозофског факултета у Никшићу.

Сусрет Митрополита Амфилохија са студентима је имао формативно и преображајно дејство.  То је сусрет Атине и Јерусалима.

Хришћанство је ушло у наш мисаони видокруг, не само као вјера и светотајински живот већ као философија, као једна моћна култура која је имала  неодољиву интелектуалну привлачност, ништа мање него што је имало хеленство којим смо ми као студенти били опчињени. Кључну улогу у том сусрету нашег студентског „хеленофилства“  са живом хришћанском ријечју, са Логосом Божијим, одиграо је нико други него наш Митрополит Амфилохије.