Емисија “Питајте свештеника” са јерејем Мирком Вукотићем парохом кочанским

Емисија “Питајте свештеника” са јерејем Мирком Вукотићем парохом кочанским

Име: 09. 06. 2019 PITAJTE SVESTENIKA Otac Mirko Vukotic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са јерејем Мирком Вукотићем парохом кочанским Тип: audio/mpeg

Отац Мирко: “Само срцем и душом ми можемо схватити да је Бог љубав”

Отац Мирко је, у уводном дијелу емисије, тумачио зачало из Светог Јеванђеља које се читало јутрос на светим богослужењима на седму недјељу по Васкрсу-недјељу Светих отаца. Потом је говорио о празнику преподобног Аве Јустина (Поповића) Ћелијског и Врањског кога ћемо прославити 14. јуна.

Ава Јустин је светитељ нашег времена и велики дјелатник на њиви Господњој, човјек Цркве и велики помоћник свима нама на Христовом путу“-каже отац Мирко.

Отац Мирко је у другом дијелу емисије одговарао на питања слушалаца која су, у току претходне седмице, стигла у нашу редакцију. Одговарајући на питање како помоћи човјеку који има психичке проблеме отац Мирко каже да се то побијеђује молитвом, истинским смирењем и трудом да побиједимо себе и оно своје ја. Понекад је, ипак, потребно и потражити помоћ психолога.

Само срцем и душом ми можемо схватити да је Бог љубав” подсјећа отац Мирко и додаје да ће се Бог уселити у наше срце и у њему направити дом за Себе само ако будемо одлазили на Света Богослужења и живјели литургијским животом.

Ако смо се срели са Господом онда нема страха, нема анксиозности. Најприје тражимо помоћ од Бога па тек онда од свих осталих а не обратно као што то неки раде. Чуда се свакодневно дешавају, колико се само чуда десило код Светог Василија Острошког“-каже отац Мирко одговарајући на питање слушалаца о борби са овом болешћу данашњице. Ово су само нека од питања на која ћете добити одговоре ако одслушате емисију са оцем Мирком Вукотићем.