pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” протојерејем Жељком Ћалићем

Име: 26. 06. 2022. PITAJTE SVESTENIKA otac Zeljko Calic; Опис: Протојереј Жељко Ћалић Тип: audio/mpeg

Отац Жељко: “Косовски завјет је наш идентитет“

 

Протојереј Жељко Ћалић парох даниловградски био је гост Радија ,,Светигора“ у недјељу 26. јуна 2022. године када је одговарао на питања слушалаца емисије ,,Питајте свештеника“.

Протојереј Жељко ЋалићНа почетку емисије отац Жељко је тумачио зачало из Светог Јеванђеља на Другу недјељу по празнику Силаска Светог Духа на апостоле, када Црква предлаже причу о Христовом позиву апостолима да оставе мреже своје и постану ловци душа за вјечност.

У наставку емисије отац Жељко нас је поучио о смислу и значају Петровског поста и његовим правилима а потом говорио о великом празнику Видовдану који ћемо прославити у уторак 28. јуна.

У другом дијелу емисије отац Жељко је одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и питања:

– О богослужбеним књигама велики типик и мали требник и да ли се свакодневно користе на богослужењима?
-Да ли је нашој људској природи својствена трагична гротексна раздвојеност с једне стране нескривена тежња ка љубави ,а са друге стране стремимо самоегоистичном утврђивању која нас од љубави несумљиво одваја?
-О милосрђу?
-Да ли је лакше ући у Царство небеско као монах, свештеник или обични верник ?
– Како да осетимо љубав божју а заборавимо страх од Бога?
-На који начин мирјани могу да постану активни чланови своје парохије?, и друга питања на која ћете одговоре чути ако одслушате ову душекрсну емисију коју вам топло препоручујемо.