Емисија “Питајте свештеника” са оцем Бранком Тапушковићем

Емисија “Питајте свештеника” са оцем Бранком Тапушковићем

Име: 15.01.2023-PITAJTE SVESTENIKA-otac Branko Tapuskovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са оцем Бранком Тапушковићем Тип: audio/mpeg

Отац Бранко Тапушковић: “Раширивши руке на крсту Господ је загрлио све људе који драговољно прихватају свој крст из љубави према Господу“

 

Отац Бранко ТапушковићС обзиром да је мјесец јануар пун дивних празник наше Свете Цркве протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић, парох подгорички, је на почетку емисије “Питајте свештеника“ у недјељу 15. јануара на Недјељу пред Богојављење, Тридесет прву по Духовима, гоорио о Светитељима Светом Серафиму Саровском и Светом Василију Великом као и о дивним празницима Обрезања Господњег и Новој години које смо прославили, док је у наставку говорио о смислу и значају предстојећих празника: Крстовдана, Богојављења и Јовањдана.

Говорећи о овим празницима отац Бранко је казао да је раширивши руке на крсту Господ загрлио све људе који драговољно прихватају свој крст из љубави према Господу.

У другом дијелу емисије отац Бранко је одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и следећа:

– Шта је заправо пали разум, и да ли нам он представља препреку у правилном разумевању дела светих отаца и светог Јеванђеља. Ако да, шта да радимо да би смо избегли неспоразуме и погрешне закључке.
– Да ли се трпљење (без роптања) невоља које су нас због неких претходно учињених грехова сустигле може сматрати једним од видом покајања?
– Да ли се хришћанска вјера рађа од наде или од добрих дјела која чинимо.
– Шта је страх Божји а шта љубав према Богу.
-Како стећи мир срца и савјести.
-Под којим условима човјек или жена који су у браку могу да ступе у монаштво
-Неколико пута сам био у прилици да посматрам човјека који умире и сваки пут сам имао утисак да човјек на самрти разговара са покојницима. Да ли је то тачно.
-Како у некој ситуацији препознати када је воља Божија.
– Да ли човјек који живи правилима световног живота може почети да се моли исусовом молитвом и да ли то може бити опасно по њега.

Ово су само нека од питања на која ћете одговоре чути ако одслушате нашу емисију ,,Питајте свештеника“ пуну душекорисних поука оца Бранка Тапушковића.


 

У недјељу 22. јануара 2023. године на питања слушалаца ове емисије одговараће Архимандрит Сергије (Рекић) Игуман манастира Острог.

Питања постављајте на следеће адресе и бројеве:

020 228 555,
068 410 045,
069 23 22 13 (вајбер број)
и меjлом на адресу:
pitajte.svestenika@yahoo.com