pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника“ са оцем Милутином Тимотијевићем

Име: 21. 04. 2019 PITAJTE SVESTENIKA Otac Milutin Timotijevic; Опис: Емисија "Питајте свештеника“ са оцем Милутином Тимотијевићем Тип: audio/mpeg

Отац Милутин: “У ријечима Христос васкрсе сажето је цијело Јеванђеље“

Гост емисије “Питајте свештеника“ на празник Цвијети, у недјељу 21. априла 2019. године био је Протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић Ректор Призренске богословије Светих Кирила и Методија измјештене у Ниш.

Otac Milutin TimotijevicНа почетку емисије отац Милутин се осврнуо на своју недавну посјету Митрополији црногорско-приморској рекавши да је задивљен и обрадован трудом и радом на њиви Господњој у нашој Митрополији и Епархији будимљанско-никшићкој у свим сегментима друштва.

Он је говорио и о својим сјећањима на блаженог спомена Патријарха Павла и страдање Призренске богословије.

Одговарао је и на питања наших слушалаца о посту, молитви исповијести и на разне друге теме које муче савременог Хришћанина.

“Нема љепше радости од Васкрсења Христовог. У ријечима Христос васкрсе сажето је цијело Јеванђеље. Оне значе да ми вјерујемо у Бога створитеља и сведржитеља и све оно што нам је дао знајући да ћемо са Њим побиједити смрт и бити са Њим у вјечној радости. Хришћанство је вјера опримизма, вјера побједе и васкрсења. Будимо са васкрслим Господом увијек, свуда и на сваком мјесту“- поручује отац Милутин у овој емисији коју топло препоручујемо за слушање.