Емисија “Питајте свештеника” са оцем Велимиром Јововићем

Емисија “Питајте свештеника” са оцем Велимиром Јововићем

Име: 07. 02. 2021 Pitajte svestenika Otac Velimir Jovovic; Опис: Емисија “Питајте свештеника” са оцем Велимиром Јововићем Тип: audio/mpeg

Отац Велимир: “Отац Лука (Анић) се радовао ближњем и увијек имао времена и љубави да саслуша и помогне“

Protojer Velimir JovovićПротојереј-ставрофор Велимир Јововић парох страшевинско-старотребјешкокличевски, на почетку емисије, тумачио је Јеванђелско зачало по Луки на тридесету пету недјељу по Духовима о исцјељењу слијепог од рођења.

Отац Велимир је приближио слушаоцима ове емисије и светитељске ликове три свјетила наше Цркве- Света три јерарха: Светитеље Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог, које ћемо прославити у петак 12. фебруара. ,,Ови достојни светитељи и стубови Цркве Христове славе се већ хиљаду година и ако Бог да славићемо их у вијеки вјекова“- казао је отац Велимир.

Otac LukaСјећајући се блаженопочившег Архимандрита оца Луке (Анића), који је у великом дијелу обиљежио управо ову емисију на таласима нашег Радија, а од чијег се упокојења сјутра навршава осам година, отац Велимир је казао да је оца Луку, тада Уроша Анића, упознао у манастиру Острог, док је он оцу Луки остао у сјећању као ,,драго острошко дијете“.

,,Отац Лука се радовао ближњем. Имао је времена и љубави да саслуша и помогне свом ближњем. Био је богољубац и човјекољубац у правом смислу те ријечи. Сјећајмо се оца Луке великог духовника, правог Христовог следбеника и великог човјека и учимо из његове духовне ризнице спремајући се за вјечни живот, предокушајући га сад и овдје. “-казао је отац Велимир.

У наставку емисије отац Велимир подијелио је са нама и своја сјећања на овогодишњу прославу Савиндана у Скадру а потом одговарао и на питања наших слушалаца.

Емисију духовних поука оца Велимира топло препоручијемо за слушање.