Емисија “Питајте свештеника” са оцем Велимиром Јововићем

Емисија “Питајте свештеника” са оцем Велимиром Јововићем

Име: 05. 06. 2022-PITAJTE SVESTENIKA-otac Velimir Jovovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са оцем Велимиром Јововићем Тип: audio/mpeg

Отац Велимир: “И тешка времена су лака када се живи с Господом“

 

У емисији “Питајте свештеника“ Радија “Светигора“ у недјељу 5. јуна на питања слушалаца одговарао је протојереј-ставрофор Велимир Јововић парох страшевинско-старотрејбјешкокличевски.

Protojer Velimir JovovićНа почетку емисије отац Велимир је тумачио зачало из Светог Јеванђеља на недјељу по Спасовдану, недјељу Светих отаца Првог васељенског сабора а у наставку говорио о светитељском лику Светог Јована Владимира краља српског чији празник смо прославили у суботу 4. јуна.

Након уводног дијела емисије отац Велимир је одговарао на питања наших слушалаца међу којима су се нашла и питања:

-Како да се боримо са страстима?
– Ако је неко тешко болестан, у болници без наде на оздрављење и могућности да се упокоји у Господу у свом дому, како поступити, ако је родбина присутна у моменту смрти, да ли затражити да се упали свећа или отићи до прве цркве и упалити свећу, односно ако је присутан свештеник прислужити свећу у олтару?
-Како наћи смирење, како потиснути завист, малодушност?
– Да ли Православни Хришћани смију да робују свијету? 

Друга питања на које ћете чути душекорисне одговоре оца Велимира ако одслушате ову емисију коју вам топло препоручујемо.