Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Jovanom Radovićem

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Jovanom Radovićem

Ime: 29. 09. 2019 PITAJTE SVESTENIKA Otac Jovan Radovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Jovanom Radovićem Tip: audio/mpeg

Otac Jovan Radović: “Samosažaljenje i ugađanje sebi je naš najveći neprijatelj u duhovnoj borbi“

Na početku emisije otac Jovan tumačio je dva začala iz Svetog Jevanđelja koja su se čitala na Svetim bogosluženjima na današnju 15. nedjelju po prazniku Pedesetnice. Govoreći o nošenju spoljašnjih i unutrašnjih krstova on je zaključio da su samosažaljenje i ugađanje sebi je naši najveći neprijatelji u duhovnoj borbi.

Protojerej Jovan RadovićOtac Jovan je govorio i o svetim mučenicama Veri Nadi i Ljubavi koje ćemo proslaviti sjutra, 30. septembra. Svjedočeći o stradanju, za Hrista Gospoda, ovih mučenica Hristovih koje su u svojim mladim godinama živote svoje položile za Gospoda svoga, otac Jovan se nadovezao odgovarajući i na pitanje slušalaca zašto se danas mladi sve više udaljavaju od Crkve.

Otac Jovan je potom odgovarao i na ostala pitanja naših slušalaca, među kojima su se našla pitanja o molitvi, duši, značaju kumstva i druga na koja ćete odgovore naći ako budete odslušali ovu dušekorisnu emisiju.