Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Jovanom Radovićem

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Jovanom Radovićem

Ime: 01. 03. 2020 Pitajte svestenika Otac Jovan radovic; Opis: "01. 03. 2020_Pitajte svestenika_Otac Jovan radovic". Tip: audio/mpeg

Otac Jovan Radović: “Došlo je posno proljeće, obradujmo se braćo. Post je radost“.

Na početku emisije otac Jovan Radović paroh podgorički govorio je svojim utiscima koje nosi sa toržestvene Svetosimeonovske litije za odbranu vjere pravoslavne i svetinja Božijih koja je prošla ulicama Podgorice 29. februara 2020. godine koju je predvdio Njegovo blaženstvo Mitropolit kijevski Onufrije sa Mitropolitom Amfilohijem i arhijerejima Ukrajinske i Srpske pravoslavne Crkve.

Protojerej Jovan RadovićOtac Jovan je govorio i o večeri praštanja i značaju praštanja posebno pred početak Velikog, Časnog posta i tumačio Sveto Jevanđelje na Siroposnu nedjelju.

Naš gost u emisiji ,,Pitajte sveštenika“ govorio je i o značaju Časnog posta, bogoluženjima kojima on obiluje, liturgijama Pređeosvećenih darova, molitvi Svetog Jefrema Sirina, Pokajnom kanonu Svetog Andreja Kritskog, pravilima posta, ispovijesti i pričešću u toku Svete četrdesetnice. Otac Jovan odgovarao je i na postavljena pitanja naših slušalaca.

Emisiju ,,Pitajte sveštenika“ sa ocem Jovanom Radovićem toplo vam preporučujemo za slušanje.