pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Miodragom Todorovićem

Ime: 24.06.2018 Pitajte svestenika o. Miodrag Todorovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Miodragom Todorovićem Tip: audio/mpeg

Otac Miodrag: “Bog se useljava u naše srce našim smirenjem pred Tajnom, useljava se Duhom Svetim”

Otac Miodrag TodorovicTumačeći Sveto Jevanđelje na Četvrtu nedjelju po prazniku Pedesetnice otac Miodrag je tumačio jevanđelsku priču o iscjeljenju kapetanovog sluge.

Otac Miodrag je govorio o značaju praznika Vidovdana, zavjetnog praznika našeg naroda.

,,Svetitelji na ikonama nijesu bez osmjeha već sa osmjesima najdublje radosti zbog saznanja da su stupili u Carstvo nebesko i u naručje Samoga Gospoda”-kaže on.

,,Treba da njegujemo kulturu slušanja da po onim riječima ,,progovori da te vidim“ upoznamo i proniknemo u dušu svog bližnjeg”- uči nas otac Miodrag.

Da li je homoseksualizam bolest ili grijeh, bilo je pitanje naših slušalaca na koje je otac Miodrag dao poučan i otrežnjujući odgovor.

,,Kad nas uhvati gordost i sujeta čini nam se da smo najpametniji od cijelog svijeta, a kada to, s pomoći Božjom malo popusti, vidimo da je od sve naše pameti ostala samo praznina“-kaže otac Miodrag u, vrlo zanimljivom, odgovoru na pitanje kako da se borimo protiv sujete i gordosti.

Ovo su samo neki od odgovora, zato toplo preporučujemo da poslušate cijelu emisiju i dušekorisne pouke oca Miodraga Todorovića.