Emisija „Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Nikolom Pejovićem glavnim i odgovornim urednikom Radija „Svetigora“

Emisija „Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Nikolom Pejovićem glavnim i odgovornim urednikom Radija „Svetigora“

Ime: 04. 08. 2019 PITAJTE SVESTENIKA Otac Nikola Pejovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Nikolom Pejovićem Tip: audio/mpeg

Otac Nikola: „Imajmo otvorene duhovne oči da bi vidjeli duhovnim vidom“

Otac Nikola je na početku tumačio Sveto Jevanđe na Sedmu nedjelju po prazniku Pedesetnice u kojoj smo čuli priču o tome kako je Gospod iscijelio slijepog mladića darujući mu očinji vid a isto tako je govorio i o divnoj Svetiteljki, mironosici koju smo danas proslavili Svetoj Mariji Magdalini.

Otac Nikola Pejovic

On je odgovarao i na pitanje slušalaca šta je to duhovno sljepilo i kako da progledamo duhovno poučivši nas da svaki pravoslavni Hrišćanin treba da progleda duhovnim očima i zasija duhovnom svjetlošću.

Među pitanjima slušalaca našlo se i pitanje o tome ko upravlja crkvenom imovinom?

Otac Nikola kaže da i u samom pitanju: „Ko upravlja crkvenom imovinom stoji odgovor na njega„.

Jasno je da crkvenom imovinom upravlja Crkva, isto kao što državnom imovinom upravlja država, ili kao što i svaki čovjek upravlja svojom stečenom ili naslijeđenom imovinom. I tako će biti do kraja svijeta i vijeka“-kaže otac Nikola Pejović.

Otac Nikola je govorio i o značaju kumstva, objašnjavajući i to zašto je danas, kad nema katihumena i katihumenata, potrebno zadržati taj dio Svete Liturgije? Bilo je govora i o molitvi, postu, Svetom pričešću i mnogim drugim temama naše vjere.

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete naći odgovore ako budete odslušali ovu dušekorisnu emisiju koju vam toplo preporučujemo.