Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Nikolom Pejovićem

Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Nikolom Pejovićem

Ime: 21.10. 2018 PITAJTE SVESTENIKA o. Nikola Pejovic; Opis: Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Nikolom Pejovićem Tip: audio/mpeg

Otac Nikola: “Praštajmo jedni drugima i nosimo bremena jedni drugih“

 

Otac Nikola Pejovic
Protojerej Nikola Pejović

Na početku emisije otac Nikola tumačio je jevanđelsku priču koja se čita na dvadeset prvu nedjelju po Duhovima, u kojoj Gospod donosi priču o sijaču i sjemenu.

U uvodnom dijelu emisije on je govorio o prazniku Svete Petke, koju ćemo proslaviti 27. oktobra, osvrnuvši se i na to kako je pravilno proslavljati krsnu slavu.

Otac Nikola Pejović je podsjetio na važnost posta, govoreći o tome koliko je važno postiti svaku srijedu i petak, uz obavezna četiri posta koja nalaže naša Sveta Crkva.

U emisiji je bilo govora i o važnosti roditeljskog i blagoslova duhovnika.

“Da su Hrisove riječi bile jasne apostolima oni se ne bi razbježali“- rekao je otac Nikola odgovarajući na pitanje slušalaca da li su apostoli više imali vjeru nego što su shvatali riječi Hristove.

Govoreći o milosrđu, otac Nikola se osvrnuo i na milosrdni rad naše Mitropolije, koji se najviše ogleda kroz rad narodnih kuhinja i milosrdnu organizaciju “Čovjekoljublje“.

Odgovaraćjući na pitanje slušalaca o praštanju, on je podsjetio da smo mi Hrišćani pozvani da praštamo i da nosimo bremena jedan drugoga.

Otac Nikola je rekao da Crkva mora biti sve više prisutna na socijalnim mrežama, podsjećajući i na misionarski rad našeg Radija i portala Mitropolije.

Odgovore na vaša postavljena pitanja, među kojima je, između ostalih bilo riječi i o braku, molitvi za upokojene bližnje, postu, praštanju, ispovijesti i još nekim pitanjima naše vjere, naći ćete u ovoj emisiji, sa glavnim i odgovornim urenikom našeg Radija, ocem Nikolom Pejovićem, koju toplo preporučujemo za slušanje.