pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Синишом Смиљићем

Име: 30.01.2022-Pitajte svestenika-Otac Sinisa Smiljic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са протојерејем Синишом Смиљићем Тип: audio/mpeg

Отац Синиша Смиљић: “Запалимо ватру вјере у својим срцима“

 

Протојереј Синиша Смиљић парох улцињски одговарао је на питања слушалаца емисије “Питајте свештеника“ на таласима Радија “Светигора“ у недјељу 30. јануара 2022. године.

Отац Синиша СмиљићОтац Синиша је на почетку емисије тумачио зачало на Тридесет другу недјељу по Духовима.

“Запалимо ватру вјере у својим срцима. Не везујмо своја срца за материјалне ствари већ кренимо за Господом нашим Исусом Христос који је једини Пут, Истина и Живот“- позива отац Синиша.

Отац Синиша је са нашим слушаоцима подијелио радосну вијест и благослов из своје парохије да су, вољом Божијом а трагом писменог и усменог предања, на празник Часних верига Светог апостола Петра, 29. јануара текућег љета Господњег на лијевој обали увале Валданос, пронађени остаци православног храма.

Viber Image 2022 01 29 16 15 43 511“Предање каже, да је храм био посвећен светом Николају Мирликијском Чудотворцу. Јасно се виде зидине храма, висине, са сјеверне стране и до 2 метра, док је са јужне стране велики нанос земље, тако да зидови вире свега педесетак центиметара. На источној страни се јасно види полукружна апсида олтара, док је са западне стране улаз у храм. По начину обраде камена, начину зидања и саставу малтера, прве анализе упућују на то, да се ради о средњовјековном храму. Храм је зидан на самим морским хридима и његови остаци су свега неколико метера од морске воде и надморске висине 3-4 метра. Храм је димензија 4х2,5 метра“- каже отац Синиша.

Проналазак ове Светиње, показатељ да живимо на православној земљи, је велика радост и утјеха за нашу парохију и још једно мјесто на коме ћемо палити своје воштације у славу Светог Николаја Мирликијског чудотворца и узносити молитве Господу.

Отац Синиша је у наставку емисије одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и питања: на који начин треба засновати и градити православну породицу, на који начин млад човјек зна кад је спреман за оснивање породице као и колико је самовоља штетна у браку и у другим односима у друштву и како се борити против самовоље.

Духовне поуке оца Синише топло вам препоручујемо за слушање.