Emisija „Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Sinišom Smiljićem

Emisija „Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Sinišom Smiljićem

Ime: 04.11. 2018 PITAJTE SVESTENIKA Otac Sinisa Smiljic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Sinišom Smiljićem Tip: audio/mpeg

Otac Siniša: „Trudimo se da svjedočimo svjetlost, istinu, dobro i samo ono što je od Boga“

 

Pozvani smo da budemo carsko sveštenstvo“- rekao je, između ostalog, otac Siniša tumačeći Sveto Jevanđelje koje se čita na 23 nedjelju po Duhovima, u kojoj se na Svetim bogosluženjima čita priča o gadarinskom bjesomučniku.

Sinisa Smiljic
Protojerej Siniša Smiljić

Otac Siniša kaže da do đavoimanosti najviše dolazi zbog grijehova, kako naših, tako i naslednih, ali i zbog odlaska kod vračara gdje se direktno susrećemo sa demonskim silama. Cilj nečastivog je da čovjeka potpuno uništi, podsjeća otac Siniša.

Otac Siniša je govorio i o predstojećem prazniku Svetog velikomučenika Dimitrija, koga ćemo proslaviti 8. novembra, ispričavši i jedno čudo Svetog Dimitrija koje se dogodilo za vrijeme rata u Bosni.

Odgovarajući na pitanje slušaoca šta misli o vježbama joge, otac Siniša kaže nas ona vremenom samo dublje uvlači u lažne oblike duhovnog života.

Da li je homoseksualizam bolest ili grijeh i može li se svrstati u isti koš sa narkomanijom, alkoholizmom i ostalim bolestima zavisnosti? Zašto se porodica naziva „Malom crkvom“?. Šta je podvig, šta ispovjedništvo a šta mučeništvo?- pitanja su na koja odgovore daje otac Siniša ako do kraja odslušate ovu našu emisiju.