pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Слободаном Лукићем парохом будванским

Име: 20. 02. 2022-Pitajte svestenika-otac Slobodan Lukic; Опис: Отац Слободан Лукић Тип: audio/mpeg

Отац Слободан Лукић: “Човјек подвига, молитве, послушања, смирења и монашког живота, Отац Јоил је својим ставовима покушавао да пробуди успавану савјест код људи“

 

Протојереј Слободан Лукић парох будвански одговарао је на питања слушалаца емисије ,,Питајте свештеника“ Радија ,,Светигора“ на Недјељу о блудном сину, трећу припремну недјељу пред почетак Часног поста, у недјељу 20. фебруара 2022. године.

Отац Слободан ЛукићНа почетку емисије отац Слободан је, са слушаоцима нашег Радија, подијелио своја сјећања на блаженог спомена схиархимандрита Јоила (Булатовића) игумана манастира Ћириловац код Колашина који се овог јутра упокојио у Господу. Отац Слободан је казао да је отац Јоил био примјер како неко треба да проживи свој монашки живот.

“Блаженог спомена отац Јоил је био човјек подвига, молитве, послушања, смирења и монашког живота, који је својим ставовима покушавао да пробуди успавану савјест код људи“- казао је отац Слободан.

Као што је то уобичајено отац Слободан је у наставку тумачио зачало из Светог Јеванђеља на ову Свети недјељу у којем наша Света Црква доноси причу о блудном сину.

У суботу 26. фебруара наша Црква ће обиљежити Задушнице па је тим поводом отац Слободан говорио о значају помена и молитве за упокојене нагласивши да у Господу нема мртвих, у Господу су сви живи.

Међу питањима, на која је отац Слободан Лукић одговарао у наставку емисије, нашла су се и питања о посту у припремним седмицама, депресији код младих људи у данашње вријеме, о гријеху самоубиства и молитви за ближње који су извршили самоубиство, као и друге недоумице из духовног живота наших слушалаца.

Емисију ,,Питајте свештеника“ са оцем Слободаном Лукићем вам топло препоручујемо за слушање.