pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem

Ime: 15.07.2018 Pitajte svestenika o.Branko Tapuskovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem Tip: audio/mpeg

“Gledajmo u svojim bližnjima svojim ikonu Božiju“- kaže otac Branko

 

Otac Branko TapuškovićTumačeći jevanđeljelsku priču koja se čita na Sedmu nedjelju po prazniku Silaska Svetog Duha na apostole, o iscjeljenju dvojice slijepih, otac Branko je kazao, na početku emisije, da je vjera najvažnija u životu pravoslavnog Hrišćanina. ,,Mi treba da vjerujemo Bogu i da imamo čvrstu i nepokolobivu vjeru“, poručuje otac Branko.

Otac Branko je govorio o prazniku Polaganja rize Presevete Bogorodice, koga danas slavimo, i predstojećem prazniku Svete carske porodice Romanov.

Kako da se molimo za naše upokojene srodnike koji nisu bili kršteni? –glasilo je jedno od pitanja. Otac Branko kaže da ih možemo pominjati u svojim ličnim molitvama ali na ovakav način: “Pomeni Gospode stvorenje Tvoje“.

Da li žena treba da trpi nezaposlenog muža alkoholičara? Šta Crkva misli o donaciji organa?-na ova i još neka pitanja važna za život pravoslavnog Hrišćanina odgovore ćete dobiti ako čujete ovu našu emisiju i dušekorisne pouke oca Branka.