pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Momčilom Krivokapićem

Ime: 28.10.2018 Pitajte svestenika o. Momcilo Krivokapic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Momčilom Krivokapićem Tip: audio/mpeg

Na početku emisije otac Momčilo je tumačio Sveto Jevanđelje na 22. nedjelju po prazniku Pedesetnice, u kojoj naša Crkva donosi priču iz Jevanđelja po Luki, o bogatašu i Lazaru.

Otac Momcilo KrivokapicU dijelu emisije o prazniku otac Momo je govorio o predstojećem prazniku Svetog apostola i jevanđeliste Luke i Svetog Petra Cetinjskog i kako se u Kotoru slavi slava crkve posvećene Svetom Luki, kao i o tome kako je pravilno proslaviti krsnu slavu.

Odgovarajući na pitanje o tome kako se boriti protiv depresije, otac Momo kaže da je depresija bolest i da je ponekad, uz redovne molitve i odlaske u crkvu, potrebno zatražiti i ljekarsku pomoć.

Govoreći o grijehu gordosti otac Momčilo kaže da je zbog gordosti i sam Satanailo otpao od Boga, postavši neprijatelj roda ljudskog-Satana.

Otac Momčilo je govorio i o tome kako je pravilno odgajati djecu i osim redovnih odlazaka na službe u crkvu, na koji još način upoznavati decu sa osnovama Pravoslavlja?

Na ova i još neka pitanja naše vjere odgovore ćete naći ako odslušate ovu našu emisiju koju toplo preporučujemo za slušanje.