pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника“ са Протојерејем-ставрофором Слободаном-Бобаном Јокићем

Име: 28. 06.2020-pitajte svestenika otac Slobodan Jokic; Опис: У Црној Гори се ослободио онај видовдански дух слободе Тип: audio/mpeg

Отац Слободан Јокић: “У Црној Гори се ослободио онај видовдански дух слободе“

Видовданска емисија ,,Питајте свештеника“ у којој је на наша питања одговарао протојереј-ставрофор Слободан-Бобан Јокић архијерејски намјесник никшићки.

Protojerej Slobodan Jokic
Протојереј-ставрофор Слободан-Јокић

На почетку емисије отац Слободан нас је поучио о дубљем смислу празника Светих кнеза Лараза и косовских мученика, подсјећајући да је  Царство небеско звијезда водиља Светог кнеза Лазара, косовских мученика, нас и свих наших предака.

Отац Слободан је тумачио Свето Јеванђеље на трећу недјељу по празнику Педесетнице а осврнуо се и на духовни значај Петровског поста.

Свештеник Слободан је говорио и о актуелној ситуацији у Црној Гори рекавши да је наша Црква, поштујући мјере НКТ-а  још једном је пружила руку, на коју још нема одговора од стране државе. Умјесто тога добијамо свакодневне забране. “Забраном литија неће спласнути ова дивна енергија нашег народа, него напротив. Ми се не бојимо! У Црној Гори се ослободио онај видовдански дух слободе“- поручује отац Слободан.

Потом су услиједили одговори на остала питања наших слушалаца, на која ћете одговоре чути у овој душкорисној емисији.