Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Жељком Ћалићем

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Жељком Ћалићем

Име: 04. 12. 2022-Pitajte svestenika-Otac Zeljko Calic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са протојерејем Жељком Ћалићем Тип: audio/mpeg

Отац Жељко Ћалић: “Кроз мислосрђе према другоме ми лијечимо своје ране“

 

Протојереј Жељко Ћалић одговарао је на питања слушалаца емисије ,,Питајте свештеника“ Радија ,,Светигора“ на Двадесет четврту недјељу по Духовима, у недјељу 4. децембра на празник Ваведења Пресвете Богородице.

Отац Жељко ЋалићНа почетку емисије отац Жељко је тумачио двије јеванђелске приче које наша Света Црква предлаже на данашњи дан: причу о милостивом Самарјанину коју слушамо на Двадесет четврту недјељу по Духовима и причу о Марти и Марији која се чита на сваки Богородичин празник.

„Кроз мислосрђе према другоме ми лијечимо своје ране. Љубав је вјечно и непролазно стање радости у заједници са Господом нашим“ -каже отац Жељко.

У наставку емисије отац Жељко је говорио о смислу и значају празника Ваведења Пресвете Богородице који смо прославили на овај дан.

“Пост је вријеме када морамо престати да приносимо жртве идолима у нама. Ти идоли су наше страсти којима се ми поклањамо и којима угађамо, на шта нас позива наша пала природа“- казао је, између осталог, отац Жељко говорећи о значају Божићног поста.

У наставку емисије отац Жељко је одговарао на питања наших слушалаца међу којима су се нашла и следећа:

– Ко су били Синаити. Нешто о Светом Ромилу Раваничком
-Разлика између Божијег промисла и судбине
– О разликама између православне и западне естетике духа и естетике ока
– Да ли Бог на рођењу човјека зна да ли ће се он спасити
– Да ли се хришћанска вјера рађа од наде или од добрих дјела која чинимо
– Које је највеће добро дјело љубави према Богу а које према ближњем свом

Емисију пуну душекорисних одговора оца Жељка Ћалића на остављена питања слушалаца емисије “Питајте свештеника“ топло вам препоручујемо за слушање.

У НЕДЈЕЉУ 11. ДЕЦЕМБРА НА ПИТАЊА СЛУШАЛАЦА ОДГОВАРАЋЕ ЈЕРОМОНАХ РАФАИЛО БОЉЕВИЋ ИГУМАН МАНАСТИРА ПОДМАИНЕ.