pitajte-svestenika

Emisija „Pitajte sveštenika“ sa Protosinđelom Sergijem (Rekićem)

Ime: 29.07. 2018 Pitajte svestenika o,Sergije Rekic; Opis: Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa Protosinđelom Sergijem (Rekićem) Tip: audio/mpeg

Protosinđel Sergije: Čitav ljudski život je njegov odnos prema Bogu koji treba da bude pun ljubavi i poštovanja

U ovom izdanju emisije „Pitajte sveštenika“ imali smo blagoslov da na naša pitanja odgovara Protosinđel Sergije (Rekić) ekonom manastira Ostrog.

Otac Sergije RekicOtac Sergije nam je najprije prenio blagoslov Svetog Vasilija Ostroškog i  naše velike Svetinje- manastira Ostrog i govorio o tome kako protiču ovi ljetnji mjeseci pored moštiju Ostroškog Čudotvorca, kada najviše vjernika dolazi u ovu Svetinju.

U uvodnom dijelu emisije otac Sergije tumačio je začalo iz Svetog Jevanđelja na Devetu nedjelju po Duhovima- nedjelju otaca Šestog Vaseljenskog sabora, u kojoj nam Gospod priča onu priču o hodu apostola po vodi.

Kako Hrišćanin može biti od koristi u parohijskoj zajednici objasnio nam je otac Sergije, koji je takođe pojasnio i koga možemo da pozivamo za kuma a kome mi možemo da kumujemo i koje prepreke tu mogu da postoje.

Brojanica nije amajlija“- kaže otac Sergije u odgovoru na pitanje o brojanici- ,,Ona se koristi za molitvu, podstičući i podsjećajući nas da je naša dužnost, naša sreća i najveće bogatstvo da se molimo, jer kad je Gospod sa nama ko će protiv nas“.

Otac Sergije nam je objasnio i pojam „kožnih haljina“ u koje su bili obučeni Adam i Eva.

U ovoj dušekorisnoj emisiji, koju toplo preporučujemo za slušanje, čućete odgovore na još neka uvijek aktuelna pitanja naše vjere.