Sveštenik Igor Karanović

Sveštenik Igor Karanović

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Igorom Karanovićem

Ime: 22.07.2018 PITAJTE SVESTENIKA OTAC IGOR KARANOVIC; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Igorom Karanovićem Tip: audio/mpeg

 

Otac Igor: “Crkva od nas traži sabornost.  Gospode složi, oboži i umnoži narod srpski“

 

Prvi put u ovoj našoj emisiji imali smo radost da na pitanja slušalaca, odgovara sveštenik Igor Karanović paroh u Debeljači blizu Pančeva u Eparhiji banatskoj.

Otac Igor, kao nekadašnji đak Cetinjske Bogoslovije, rado se sjeća dana provedenih u našoj Mitropoliji a podijelio je sa nama i neke posebne trenutke iz svoje svešteničke prakse.

On je tumačio i začalo iz Svetog Jevanđelja na Osmu nedjelju po Pedesetnici i govorio o predstojećem prazniku Svetog arhangela Gavrila.

Otac Igor nam je objasnio i koja su to poslušanja mjestobljustitelja u našoj Crkvi kao i vikarnog Episkopa. Odgovarajući na pitanje koliko pravoslavni hrišćani treba da doriste internet i društvene mreže, otac Igor kaže da možemo ali ograničeno pazeći da ne postanemo zavisni.

Šta je pojam sabornosti u Crkvi objašnjava nam otac Igor i naglašava da Crkva od nas traži sabornost.

Na ova i još neka pitanja naše vjere saznaćete ako čujete dušekorisne odgovore oca Igora Karanovića u ovoj emisiji koju toplo preporučujemo za slušanje.