Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Mijajlom Backovićem

Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Mijajlom Backovićem

Ime: 18.11. 2018. PITAJTE SVESTENIKA o. Mijajlo Backovic; Opis: Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Mijajlom Backovićem Tip: audio/mpeg

Otac Mijalo Backović: ,,Odsustvo ljubavi, u odnosu na bližnjega, je negiranje ličnosti“

 

mijajlo-backovicNa početku emisije otac Mijajlo je tumačio Sveto  Jevanđelje o Milostivom Samarjaninu, ili, kako reče otac Mijajlo, Jevanđelje o bližnjem, primjenjujući ga na naš svakodnevni život. On se zapitao ko je naš bližnji i koliko smo mi spremni da budemo milostivi Samarjani svojim bližnjima, osim što smo spremni da ih osudimo i za najmanju sitnicu.

Govoreći o prazniku Svetog arhangela Mihaila, koji ćemo proslaviti u srijedu 21. novembra, otac Mijajlo je podsjetio da ovaj veliki praznik slavi i Svetoarhangelski manastir na Miholjskoj prevlaci kod Tivta.

Paroh grbaljski odgovarao je i na pitanje slušalaca o djelovanju masona u današnje doba, a takođe i o sporu između države i naše Mitropolije u vezi ikone presvete Bogorodice Filerimose, kao i o istorijatu ove ikone.

Odgovarajući na pitanje slušalaca da li je homoseksualizam bolest ili grijeh, otac Mijalo kaže da je svaki grijeh i duhovna bolest.

Otac Mijalo je, odgovarajući na pitanje koliko je bavljenje ekstremnim sportovima grijeh, rekao da smo mi viteški narod koji ima genetski nagomilanu energiju, i da iz tog razloga pribjegavamo adrenalinskim sportovima.

,,Ovakvi sportovi nisu grijeh ali ne smijemo dozvoliti da nam oni postanu strast, koja bi nas odvela u zavisnost od adrenalina“-kaže otac Mijajlo.

On je na kraju emisije odgovarao na pitanje slušaoca o strahu kod mladih ljudi. On kaže da mi treba da se borimo protiv straha od prizemnih stvar, rekavši da mi Hrišćani treba da imamo samo straha Božjeg.

Emisiju sa ocem Mijajlom toplo preporučujemo za slušanje, a ovo su samo neke od tema kojih smo se dotakli u njoj.