pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника“ са свештеником Миодрагом Тодоровићем

Име: 29. 03. 2020 Pitajte svestenika Otac Dragan Todorovic; Опис: "29. 03. 2020_Pitajte svestenika_Otac Dragan Todorovic". Тип: audio/mpeg

Отац Миодраг: “Наша велика мука је недостатак вјере. Пост је свети пут у крило Божије“

О. Миодраг ТодоровићОтац Миодраг Тодоровић парох никшићки на почетку емисије је тумачио Свето Јеванђеље на Средопосну-четврту недјељу Часног поста. Он је тумачио ријечи Господа нашег Исуса Христа: О роде невјерни докле ћу са вама бити, као и ријечи оног оца из јеванђелске приче: ,,Вјерујем Господе. Помози моме невјерју“.

,,Ми смо невјерни јер, због гријехова који нам сметају, не можемо све Божије дарове да узмемо и по томе будемо потпуно слични Ономе Који нас је створио и благословио. Наша велика мука је недостатак вјере. Бог нас никада не оставља, једино ми њега можемо да оставимо када кренемо према неком другом орјентиру. Пост је свети пут повратка у крило Божије“-каже отац Миодраг.

,,Бићемо смиренији, дубљи и мало мање лакомислени након ове пошасти која нас је снашла. Ово је шанса да се читав свијет врати истинском Богу. Треба да се трудимо да нас овај вирус не удаљи, већ да нас учини ближе једне другима. Овај корона вирус, ово стављање у огањ, као свевасељенски изазов, позив је на преиспитивање читавог свијета“ -каже отац Миодраг одговарајући на питање слушалаца како да останемо присебни у ово вријеме пошасти вируса корона.

Отац Миодраг је потом одговарао и на остала питања наших слушалаца.

Емисију са оцем Миодрагом Тодоровићем топло препоручујемо за слушање.