Emisija “Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Slobodanom Jokićem

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa sveštenikom Slobodanom Jokićem

Ime: 19.04.2020 Pitajte svestenika Otac Slobodan Jokic; Opis: Otac Slobodan Jokić Tip: audio/mpeg

Otac Slobodan Jokić: ,,Bez Vaskrsenja Hristovog nema smisla postojanja. Niko i ništa ne može pobijediti vjeru Pravoslavnu“

“Bez Vaskrsenja Hristovog nema smisla postojanja. Niko i ništa ne može pobijediti vjeru Pravoslavnu“- kazao je, između ostalog, u emisiji ,,Pitjte sveštenika na talasima Radija ,,Svetigora“ protojerej-stavrofor Slobodan Jokić arhijerejski namjesnik nikšićki.

Otac Slobodan Jokic
Protojerej-stavrofor Slobodan-Jokić

S obzirom da smo ove godine Vaskrs dočekali i proslavili u teškim uslovima, zbog pandemije koja je iznenada zadesila čitav svijet, otac Slobodan kaže da je njemu, kao svešteniku, teško da slavi Vaskrs u ovakvim uslovima.

,,Uhvati me tuga kad stanem na dveri i kažem Mir svima a nikoga oko mene nema. Slavimo Vaskrs u radosnoj tuzi, kao što su nekad naši sveštenici služili u praznim crkvama za vrijeme komunizma. I ovo će proći i opet ćemo slaviti slavno Hristovo Vaskrsenje toržestveno i saborno“-kaže otac Slobodan.

Arhijerejski namjesnik nikšićki nas je poučio i o tome kako da na najbolji način, u krugu Male crkve-svoje porodice, iskoristimo vrijeme izolacije izazvane virusom korona na duhovnu korist.

Emisiju sa ocem Slobodanom tolo preporučujemo za slušanje.