Емисија “Питајте свештеника“ са свештеником Жељком Ћалићем

Емисија “Питајте свештеника“ са свештеником Жељком Ћалићем

Име: 21.06.2020 Pitajte svestenika otac Zeljko Calic; Опис: Емисија "Питајте свештеника“ са парохом даниловградским свештеником Жељком Ћалићем Тип: audio/mpeg

Отац Жељко: “Литије су највећи ресурс у нашој земљи. Свака жртва коју положимо за Господа је мала”

Емисија “Питајте свештеника“ са парохом даниловградским свештеником Жељком Ћалићем.

Протојереј Жељко ЋалићТумачећи Свето Јеванђеље на Другу недјељу по Духовима, о простим рибарима који су постали апостоли Христови и ловци људских душа за Царство небеско, отац Жељко је казао да смо у свако вријеме призвани и позвани да свједочимо своју вјеру у Васкрслога Господа и да, ако затреба, положимо жртву због тога.

Отац Жељко, који је више пута до сада на дјелу посвједочио своју вјере, приведен је због литија која је  одржана у Даниловграду у недјељу 14. јуна за коју је био наведени као организатор у захтјевима поднијетим Управи полиције за одобрење јавних окупљања због  “постојања основане сумње да је извршио кривично дјело непоступања по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести из чл. 287 Кривичног закона Црне Горе“.

Даниловградски парох је са нама подијелио своје утиске о свему што је претходило његовом лишавању слободе, самом боравку у притвору, као и виђењу актуелне ситуације у којој се Црква дискриминише, а криза и подјеле продубљују. Поручио је да је то притварање отворени напад на Цркву, која је у континуираном периоду изложена притисцима државе, а литије су одговор на то, и да се битка за одбрану светиња наставља.

Нисам имао никакво негативно осјећање у затвору јер је свака жртва, коју имам благослов да положим, мала за мога Господа“-каже отац Жељко.

Отац Жељко је говорио и о Петровском посту поучивши нас о духовном и тјелесном смислу апостолског поста, а у наставку одговарао и на питања наших слушалаца.

Духовне поуке оца Жељка топло препоручујемо за слушање.