Емисија “Питајте свештеника”са јеромонахом Макријем Савинским

Емисија “Питајте свештеника”са јеромонахом Макријем Савинским

Име: 20. 12. 2020 Pitajte svestenika Otac Makarije Savinski; Опис: Емисија "Питајте свештеника"са јеромонахом Макријем Савинским Тип: audio/mpeg

Отац Макарије: “Љубав је активна помоћ човјеку. Никада се немојмо уморити у љубави према ближњем свом“

 

Jeromonah MakarijeИгуман манастира Савина јеромонах Макрије је на почетку емисије упутио ријечи наде да ћемо, ако творимо вољу Божију, успјети да побиједимо многа искушења па и пандемију корона вируса која је завладала свијетом. Он је говорио и о празнику Светог Николаја Мирликијског чудотворца, посебно се осврнувши на његову врлину милосрђа, на коју би сви требало да се угледамо.

Савински Игуман је тумачио Свето Јеванђеље на данашњу јеванђелску недјељу- 28. по Духовима и говорио о празнику Дјетињци кога данас прослављамо и о значају породичних веза које осликава оно везивања дјеце, мајки и очева на празнике Дјетињце, Материце и Оце.

Љубав је активна помоћ човјеку. Никада се немојмо уморити у љубави према ближњем свом“- казао је отац Макарије говорећи о дивним породичним празницима Дјетињци, Материце и Оци који предстоје Божићу.

Отац Макарије је говорио и о Божићном посту којим се припремамо за рођење Богомладенца Христа а затим одговарао на питања слушалаца.