Emisija “Pitajte sveštenika”sa sveštenikom protojerejem-stavroforom Slobodanom Jokićem

Emisija “Pitajte sveštenika”sa sveštenikom protojerejem-stavroforom Slobodanom Jokićem

Ime: 15.11.2020 Pitajte svestenika Otac Slobodan Jokic; Opis: Emisija “Pitajte sveštenika”sa sveštenikom protojerejem-stavroforom Slobodanom Jokićem Tip: audio/mpeg

Otac Slobodan Jokić: “Priča o Mitropolitu Amfilohiju je priča o životu u Crkvi svih nas. Susret sa njim mijenjao je živote ljudi“

Kroz usnuli lik Mitropolita Amfilohija na odru vidjelo se da nema smrti i da je sva priroda usmjerena ka Vaskrsenju. Mitropolitov usnuli lik svjedočio je Vaskrsenje Hristovo i bio dokaz da naš zajedničarenje sa upokojenima ne prestaje nakon njihovog odlaska iz ovog svijeta“- kazao je govoreći o liku našeg duhovnog oca i arhipastira Mitropolita Amfilohija Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić arhijrejski namjesnik nikšićki.

Otac Slobodan Jokic
Protojerej-stavrofor Slobodan-Jokić

Otac Slobodan se osvrnuo i na lik blaženopočivčeg Patrijarha Pavla od čijeg se upokojenja narvšilo jedanaest godina.

Život u Crkvi je neprestano sjećanje i čuvanje veza koje se ne prekidaju smrću. Patrijarh Pavle bio je živa vjera i živo svjedočanstvo Istine Božije, koji je našem narodu bio potreban kao duhovni poglavar. Bio je veliki blagoslov živjeti u vrijeme takvih ličnosti kao što su bili blaženopočivši Patrijarh Pavle i Mitropolit Amfilohije koji su obilježili naše živote. Priča o Mitropolitu Amfilohiju je priča o našim životima u Crkvi“- kaže otac Slobodan Jokić.

Otac Slobodan je podijelio sa nama i svoj tekst koji je ovih dana pisao o Mitropolitu Amfilohiju.

Na početku emisije otac Slobodan Jokić tumačio je začalo iz Svetog Jevanđelja na dvadeset treću nedjelju po prazniku Pedesetnice.

Treba da se sretnemo sa Gospodom i da taj susret promijeni naše biće“- kazao je, između ostalog otac Slobodan Jokić.