Jan 2020 Nalaganje Badnjaka Fotogalerija 31 0

Епископ Јоаникије након налагања бадњака пред манастиром Ђурђеви Ступови: Наставићемо да се боримо за правду нашим заједништвом, слогом, истином и правдом, врлинама и оружјем којим нас је наоружао Богомладенац Исус Христос

Име: 08.01.2020. Vladika Joanikije - Djurdjevi Stupovi - Badnje vece 06.01.2020.; Опис: Наставићемо да се боримо за правду нашим заједништвом, слогом, истином и правдом, врлинама и оружјем којим нас је наоружао Богомладенац Исус Христос Тип: audio/mpeg

Хиљаде православних вјерника присуствовало је, на Бадње вече, у понедјељак 6. јануара 2020. централном налагању бадњака у Епархији будимљанско-никшићкој, пред катедралним манастиром Епархије, Ђурђевим Ступовима.

 

Jan 2020 Nalaganje Badnjaka Fotogalerija 32 0Бадњаке је освештао Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије са свештенством и монаштвом Епархије.

Владика је, након налагања бадњака, рекао да сабрани око колијевке Богомладенца Христа, заједно са анђелима небеским, прослављамо Рођење Његово и наше спасење, обједињени око наше светиње, древног немањићког манастира Ђурђевих Ступова.

„Славимо као што су славили наши родитељи и прародитељи, као што су славили Свети Немањићи, Свети Божји угодници из рода нашег, веселићи се и радујући се Рођењу Христовом, утврђујући наше јединство у вјери, нади, љубави, доброти, братском разумијевању, његујући слогу у породици, у дому, међу кумовима, међу пријатељима, међу браћом рода нашег“, рекао је Владика Јоаникије, обраћајући се хиљадама вјерника сабраних око бадњака, пред манастиром Ђурђеви Ступови.

Додао је да ове године Божић прослављамо у нарочитим приликама.

„Ових дана смо се припремали за Рођење Христово, обједињујући се у нашим светињама, молећи се Богу, изражавајући јавно, пред лицем цијелог народа Црне Горе и међународне заједнице, наше неслагање са безакоњем које се чини над нашом Црквом. Наш је народ добро осјетио да је закон, који је донесен у Скупштини, удар на православље и гажење слободе вјере и права Светосавске Цркве и дао је хришћански отпор. Изашао је и јавно посвједочио да се не слаже са тим безакоњем“.