episkop joanikije

Episkop Joanikije služio Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je u 24. sedmicu po Pedesetnici,19. novembra 2017. godine, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

Vjernom narodu koji je molitveno učestvovao u evharistijskom sabranju riječima arhipastirske besjede obratio se Preosvećeni Episkop Joanikije, govoreći o pročitanom svetom Jevanđelju,koje kazuje o dva čuda Hristova –  Vaskresenju Jairove kćeri i iscjeljenju krvotočive žene.

Vladika je poučio sabrane da u predstojećim danima praznika i slava svoje slave proslavljaju lijepo i sa skromnošću, da se Bogu mole, da kuće okade, da goste kao pravi domaćini dočekaju i da ni u čemu ne pretjeraju.

„Kada se sastajemo da se još više u ljubavi i vjeri utvrdimo i osnažimo, tako treba slaviti slavu“, poručio je Njegovo Preosveštenstvo, koji je ukazao i na to da se približava Časni post, da nam bude na zdravlje, na spasenje, na iscjeljenje, ohrabrenje i umnoženje ljubavi, jer je to, naglasio je Vladika, cilj posta i Božji blagoslov.