Episkop Atanasije

Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije

Episkop mileševski g. Atanasije služio je na Tominu nedelju u manastiru Mileševi

Ime: 16.04.2018 Eparhija milesevska vl.Atanasije; Opis: Episkop mileševski g. Atanasije služio je na Tominu nedelju u manastiru Mileševi Tip: audio/mpeg

U Tominu nedelju, 15. aprila 2018. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije predstojao je liturgijskim sabranjem u manastiru Mileševi.

Sasluživali su arhimandrit Leontije i sveštenici iz Dalmacije: protonamesnik Stanko Antić, paroh markovački u Dalmatinskom Kosovu; jerej Milan Radusin paroh biočićki, kao i protođakon Nikola Perković. Pojalo je sestrinstvo mileševsko-vaznesenjske obitelji, a učesnici Evharistije bili su i poklonici iz Dalmacije, Knina i okoline.

U svojoj besedi Preosvećeni Vladika je istakao da je neophodno da neprestano podsećamo na Hristovo Vaskrsenje: – I baš zato što znamo u kakvom vremenu živimo, potrebno je neprestano podsećati da je Bog prisutan u ovome svetu, On kao pobeditelj smrti, kao Onaj koji je ustao iz mrtvih i koji sve koji veruju u Njega osposobljava da idu tim putem pobede. Takva je naša vera, koja u sebi nosi život, pobedu, vera koja nas drži u zajednici sa Pobednikom, sa Hristom, vera koja nama daje moć života i u ovom vremenu i ovakvim uslovima. Ali od nas se traži taj unutrašnji podvig, neprestano hođenje u veri i ljubavi.