Visoki Dečani

Episkop Teodosije u Dečanima: Sa Krstom nema straha!

Ime: 27.09.2019 Vladika teodosije Decani; Opis: Sa Krstom nema straha! Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski g. Teodosije služio je danas, na Krstovdan, svetu arhijerejsku Liturgiju u manastiru Visoki Dečani

Preosvećenom Vladiki su sasluživali iguman dečanski otac Sava (Janjić) sa sveštenoslužiteljima iz Dečana, iguman Svetih Arhangela kod Prizrena arhimandrit Mihajlo (Tošić) koji je i pročitao ispovedno pismo na rukopoloženju, zatim paroh orahovački otac Velja Stojković, paroh mitrovački otac Milija Arsović i sveštenik Đokan Majstorović iz Njujorka, koji je sa članovima humanitarne organizacije „Aj-o-si-si“ („IOCC“) u posjeti Kosovu i Metohiji.

U besjedi koju je proiznio po rukopoloženju mladog profesora Prizrenske bogoslovije Jovana Radića iz Orahovca u čin đakona, Episkop Teodosije je podsjetio na istorijski događaj pronalaženja Časnoga Krsta, bez koga nam nema Spasenja i vječnoga života. „Treba da se predamo volji Božijoj, da to naše stradanje bude u Hristu, jer posle tog stradanja dolazi ono što nam je Gospod pripremio, a to je Carstvo Nebesko“, rekao je Vladika Teodosije.

Govoreći o radosti rukopoloženja mladog profesora Prizrenske Bogoslovije Jovana Radića u čin đakona, Episkop Teodosije podsjetio je da mu je „danas data uloga da služi Crkvi Hristovoj i narodu Božijem“.

Na kraju svete Liturgije, Vladika Teodosije posebno je pozdravio i sveštenika Đokana Majstorovića i članove humanitarne organizacije „Aj-o-si-si“, poželjevši da im Gospod uzvrati i višestruko nagradi one koji pomažu naše sveto Kosovo i Metohiju.

Za zvučni zapis blagodarimo gđi Oliveri Radić, novinaru i profesoru iz Orahovca.