Владика Јован награда Израел

Епископу пакрачко-славонском Јовану уручена висока награда државе Израел

Владици пакрачко-славонском г. Јовану јуче је уручена висока награда државе Израел “Витез од Ладина” за његову изузетну посвећеност истраживању и очувању сјећања на жртве холокауста, као и на његов значајнан допринос унапређења српско-израелских односа.

“Са осјећајем истинског поноса и захвалности обавјештавамо да је у Свечаној сали Универзитета Бен Гурион у Бер Шеви – Држава Израел – Његовом Преосвештенству Епископу пакрачко-славонском г. Јовану, у уторак 29. марта ове године додијељено високо признање ,,Витез од Ладина” које носи име уваженог Ицхака Навона (1921-2015), петог по реду предсједника Државе Израел”, саопштено је на фејсбук страници Саборног храма у Пакрацу.

Свечаној додјели присуствовали су ректор Универзитета Бен Гурион у Бер Шеви проф. др Хаим Ј. Хамес, удовица покојног председника Навона госпођа Мири Навон, бројни професори Универзитета Бен Гурион, истакнуте личности у области просвете, науке, културе и умјетности, дипломатски представници Републике Србије у Израелу, и представници Музеја жртава геноцида на челу с директором г. Дејаном Ристићем.

Госпођа Навон уручила је Преосвештеном владици ово престижно признање и бираним ријечима указала на његову изузетну посвећеност истраживању и очувању сјећања на жртве холокауста, као и на његов значајнан допринос унапређења српско-израелских односа.

Р.В.