Fb Stranica

ФБ страница “Православна Митрополија црногорско – приморска” од данас званична страница наше Митрополије

У праведној борби против безаконог Закона којим је претходни црногорски режим имао намјеру да отме светиње Српске Православне Цркве и угрози јединство наше Цркве, ограничи слободу вјере и дискриминише најбројнију вјерску заједницу у Црној Гори, Цркви се придружио великој број грађана који су на разне начине дали допринос у величанственој побједи правде над неправдом. Сва ова борба се водила у условима медијског мрака.

Државна телевизија је готово игнорисала скупове Цркве који су били најмасовнији у историји Црне Горе, а и када су почели да извјештавају то су чинили веома непрофесионално и недобронамјерно. И друге телевизије и медији у Црној Гори, већином прорежимски, нијесу били наклоњени истини када је ова тема у питању. Чак су, на чуђење многих и поједини медији у Србији у почетку били на страни оних који су жељели да се Српска Православна Црква понизи.

Међутим, појавили су се многи људи, нарочито млади, који су своја знања, вјештине и присуство на друштвеним мрежама ставили у службу свједочења истине. Тако су фејсбук и инстаграм профили постали озбиљан и релевантан извор информација преко којих је јавност из прве руке и са лица мјеста добијала јасну слуку свега онога што се на овим величанственим литијама догађало.

Једна од оних Фејсбук група која је дала велики допринос била је и страница која носи назив „Православна митрополија црногорско-приморска“. И ако је ријеч о званичном називу ове древне светосавске столице фејсбук страницу су самоиницијативно основали пар људи који су без благослова Цркве, али веома посвећено и искрено се трудили да на прави начин воде ову ФБ страницу. Већ неколико мјесеци жеља администратора је да она постане и званична страница Митрополије што је ових Духовданских дана и урађено.

Уз захвалност свим досадашњим администраторима на труду, љубави и посвећености коју су, без икакве финансијске или било које друге надокнаде, показивали у вођењу ове странице обавјештавамо све њене чланове и пратиоце да је она од данас и званична ФБ страница Митрополије црногорско-приморске.

Редакција радија Светигоре и портала Митрополије се захваљује досадашњим трудбеницима и админима ове странице.