Породицa Шарић из Ораховца

Фондација „Делије”: “Ја бих им дао све што имам у животу”

Фондација „Делије“ организује акцију прикупљања помоћи за куповину куће шесточланој породици Шарић у Ораховцу. Марко Шарић, наставник математике у Ораховцу, и супруга Сања Шарић, такође математичар, родитељи су четворо малене дечице, а тренутно чекају и пето дете. Сања је добитница ордена ”Мајке девет Југовића”, која се уручује сваке године мајкама са четворо и више деце, а приликом доделе ордена поручила је свим мајкама да рађају јер је радост у томе.

Ова породица живи у малој, изнајмљеној кући у чијем дворишту деца играју фудбал, а голове праве од дрвених гредица и цигала. У тексту ”Ја бих им дао све што имам у животу”, објављеном на сајту, ова добротворна организација истиче да су у Ораховцу упознали Марка и Сању Шарић, да су са њиховом децом: Дамјаном, Радом, Вером и Николом, играли фудбал, да су се дружили, смејали, мало и плакали…

“Ово није прича о несрећним и сиромашним људима који живе у беди и који моле за помоћ, ово је једна духовно можда најбогатија породица коју смо упознали, ово су насмејана деца и срећни родитељи, са толико љубави и наде у очима, да смо се постидели пред њима и пожелили да ми и наша деца будемо налик њима. Једино што ова породица нема, то је своју кућу и адекватан дом, иако о томе нису причали, нису се жалили и тражили, већ су нас угостили, нахранили, певали са нама и толико испунили да данима мислимо на њих.”

Недалеко од куће где за сада живе Шарићи, продаје се кућа у којој је до недавно живела бака која се упокојила. Епархија рашко-призренска и хуманитарна организација “Мајка девет Југовића” предложили су фондацији „Делије“ да овој породици обезбеди дом и откупи кућу у којој ће моћи да наставе да живе и “да нас подсећају због чега не дамо Космет, а не дамо га не само због славне историје, него због оваквих људи и породица, којима желимо и морамо да обезбедимо боље услове за живот”.

“Не дамо Косово, Нема предаје, Нема поделе… за нас и све наше донаторе сада и док год се ситуација не промени, у пракси мора да значи да породици Шарић, а онда и свима другима, омогућимо да живе како им то доликује и како то заслужују, да им помогнемо да опстану и изборе се са свим потешкоћама које живот на Космету тренутно носи”, наводи се у тексту ”Ја бих им дао све што имам у животу”.

“Делије” подсећају да у Ораховцу живе људи са две личне карте, са српском и тзв. косовском, са исте такве две таблице на ауту, са пасошом са којим не могу да путују нигде, у окружењу где им стално прети опасност, али да имају такву душу и доброту да су пожелили да им дају све што имају у животу.

“Шарићи од нас не траже све што смо стекли у животу, Шарићи уствари од нас нису тражили ништа, али су за њих тражили други добри људи из Ораховца и шире. Апелујемо на све наше донаторе да нам шаљу донације како бисмо омогућили овој анђеоској деци и њиховим родитељима боље услове за живот и сопствену кућу у рајском Ораховцу. За ову акцију требаће нам преко 20.000 евра, а коначну цифру знаћемо након финалног договора са продавцима.”

Сви који желе да себе уграде у ово добро дело то могу учинити:

– Слањем празне СМС поруке са било које мреже на број 1817 (Србија)

– Уплатом на динарски жиро рачун број 105-3206-14, АИК Банка, прималац: Фондација Делије, сврха: донација. (Србија)

– Путем пејпала: www.paypal.me/fondacijadelije

-Уплатом на девизни рачун (IBAN RS35105050512000484909, SWIFT/BIC: AIKBRS22, BANK: AIK BANKA AD BEOGRAD)


 

Нема предајеНОВА МАЈИЦА У ПРОДАЈИ!

У бутику Делије од данас можете купити мајицу Иларија за цену од 1.500 динара. Сав прoфит од продаје биће усмерен на акцију куповине куће за породицу Шарић из Ораховца коју спроводи Фондација Делије!

Бранимо род свој!