I Rijeci I Djela

I riječi i djela XXXIII

Ime: I rijeci i djela 33; Opis: Otac Momčilo Krivokapić Tip: audio/mpeg

I riječi i djela

Dobar rat ratovah. Trku svrših. Vjeru održah- riječi su apostola naroda Pavla, koje naš otac Momo izgovara pred licem Gospodnjim.

Otac Momcilo KrivokapicPreko pet decenija je, kao sveštenoslužitelj Oltara Hristovog, vodio duhovni rat i trčao, sa svim iskušenjima, hrabro i nepokolebivo, zato ga nikada nijesu stigla, prestigla, omela ni zaustavila, jer je vjerom ratovao, vjerom trčao i vjeru sačuvao.

Postao je sveštenik u vrijeme kada je to zvanje u Crnoj Gori bilo omraženo i poniženo, a otišao kad je ponovo postalo cijenjeno, dostojanstveno i uzvišeno. Svojim revnosnim služenjem on je jedan od sveštenika koji su tome najviše doprinijeli. Zato je bio i ostao obrazac pravog Hristovog svjedoka, koga se neće zastidjeti ne samo njegovi preci, nego ni Sveti Petar Cetinjski ni Vasilije Ostrški.

Kao što napisa jedan od njegovih učenika prve generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije: “Otac Momo je bio spoj Jovana Kronštatskog, Njegoša, Vladike Nikolaja i Aleksandra Šmemana.

Putem talasa Radija ,,Svetigora“ riječ oca Moma prosvećivala je Hrišćane širom svijeta. Bio je jedan od najomiljenijih, najelokventnijih i najzahvalnijih sagovornika. Svojim gostovanjima i autentičnim jevanđelskim nastupima ostavio je dubok i neizbrisiv trag na duši na svakog ko ga je makar jednom čuo.

Narednih čertdeset dana, svakog dana u 12: 30 časova emitovaćemo emisiju ,,I riječ i djela“ kroz koju ćemo se podsjetiti na bogonadahnute besjede i duhovne savjete našeg oca Moma.

U ime svih trudbenika Radija “Svetigora“ i stotine hiljada vjernih slušalaca neka je proti Momčilu vječna slava i hvala.

Bog da mu podari Carstvo nebesko za koje se cio život spremao, koje je svjedočio i za koje nas je neprekidno prizivao.

Hristos vaskre! Vaistinu vaskrse!